sâmbătă, 5 octombrie 2013

De la prof. Dimitrie F Caian la prof. Dan Popoiu

FOCSANENI !
Avand in vedere ca, in ultimul timp, Justitia din Romania a vrut sa arate ca profesorii sunt cele mai corupte persoane din Romania, va pun la dispozitie eseul : "De la prof. Dimitrie F. Caian la prof. Dan Popoiu"
Ulise Grosu


----- Forwarded Message -----
From: Ulise Grosu <grosu.ulise@yahoo.com>
To: "contact@cjvrancea.ro" <contact@cjvrancea.ro>
Sent: Friday, August 30, 2013 8:27 AM
Subject: De la prof. Dimitrie F Caian la prof. Dan Popoiu


Domnului Presedinte Marian Oprisan
-divertisment public-

 MOTTO: "Orasul Focsani, alaturi de Iasi si Bucuresti, reprezinta Sfanta Treime a oraselor care au facut Romania Mare".
G G Longinescu

Domnule Presedinte,

De ce un eseu intitulat : "De la prof. Dimitrie F. Caian la prof. Dan Popoiu" ?
a. Prof. Dimitrie F. Caian  a fost  profesorul care "sta la TEMELIA" Liceului Unirea Focsani, iar prof. Dan Popoiu este, in prezent, un prof. al Liceului Unirea Focsani care pune mult suflet in activitatea didactica pe care o desfasoara.
b. Prof. Dimitrie F. Caian, desi a fost NUMAI aproape doi ani primar al mun. Focsani, si-a legat numele de multe lucruri bune facute in acest targ, iar prof. Dan Popoiu a vrut sa fie si el primar al municipiului Focsani, dar...
c. Prin activitatea politica si culturala desfasurata de prof. Dimitrie F. Caian, acesta a constituit un exemplu pentru multe generatii, pe cand activitatea politica desfasurata de prof. Dan Popoiu reprezinta o rusine si o pata pe obrazul statutului de profesor mioritic de Vrancea.
Marele savant G. G. Longinescu spunea despre orasul sau natal, Focsani, ca, alaturi de Iasi si Bucuresti, reprezinta Sfanta Treime a oraselor care au facut Romania Mare.
De cand dateaza orasul Focsani ?
Localitatea se pare ca s-a dezvoltat in jurul unei "statiuni de granita" incepand cu anul 1482.
De unde vinde denumirea de Focsani ?
Legenda spune ca pe podul de peste Milcov, care separa Moldova de Tara Romanieasca, s-a facut o "prinsoare" intre un ostas din armata lui Stefan cel Mare care se numea Focsa si un reprezentat al Tarii Romanesti, pentru a se vedea care dintre cei doi poate bea mai mult.
La un moment dat, reprezentantul Tarii Romanesti a cazut mort de beat, ocazie cu care a fost declarat casigatorul "prinsorii " ostasul Focsa, de la care s-ar trage numele de Focsani.
Cand a fost prezentata cartea "Focsanii de altadata", care, in fapt, este o reeditare a cartii "Istoricul orasului Focsani" de Dimitrie F. Caian si a cartii "Insemnari cu privire la orasul Focsani" de I. M. Dimitrescu, prof. Costica Neagu se intreba :  "De ce focsanenii nu sunt mandri de orasul lor, asa cum sunt mandri, de exemplu, buzoienii ?"
Tot prof. Costica Neagu a dat raspuns la aceasta intrebare, prin faptul ca orasul Focsani, fiind oras de granita, a fost distrus in repetate randuri de luptele dintre moldoveni si munteni si de aici ar rezulta lipsa de patriotism local.
Avand in vedere experienta proprie, privind LASITATEA si lipsa de DEMNITATE a focsanenilor, eu cred ca acest 'blestem" vine tocmai de la "Focsa", cel care a dat numele de Focsani ca urmare a unei "prinsori" privind rezistenta la bautura, prin "ameteala" care a intrat in gena focsanenilor.
Cine a fost PROFESORUL Dimitrie F. Caian ?
De numele prof. Dimitrie F. Caian se leaga inceputurile Gimnaziului "Alexandru Ion Cuza" din Focsani (1866-1886) si inceputurile Liceului 'Unirea" (1886), fost Gimnaziul "Al. I. Cuza", azi Colegiul National Unirea Focsani.
La 30 de ani, prof. Dimitrie F. Caian a fost nevoit sa paraseasca Blajul, unde era profesor de limba romana si limba latina, si sa se refugieze la Focsani, adus de I.C. Bartianu, de frica prigoanei care ii ameninta chiar viata, iscata in Transilvania  dupa intemeierea "dualismului austro-ungar (balaurul cu doua capete).
Activitatea de profesor a lui Dimitrie F. Caian in orasul Focsani s-a desfasurat pe parcursul a 36 de ani, din care 17 ani a fost director.
Printre elivii profesorului Dimitrie F. Caian se regasesc fratii Saligny, fratii Longinescu, Simion Mehedinti, C.I Parhon, Duiuliu Zamfirescu si multi altii.
De asemenea, incepand cu anul 1891, prof. Dimitrie F. Caian a fost Presedinte al Ligii Culturale - Sectia Focsani.

Cine a fost OMUL POLITIC si MARELE PATRIOT Dimitrie F. Caian ?
In perioada 5 iunie 1899 - 18 februarie 1901 a fost primar al orasului Focsani din partea Partidului Conservator, preluand conducerea Primariei Focsani de la liberalul N. Saveanu.
Ce a facut, ca primar al orasului Focsani, prof. Dimitrie F Caian ?
a. A refacut alimentarea cu apa a mun. Focsani. Deoarece in perioada respectiva nu se faceau puturi de mare adancime, apa cu care era alimentat orasul Focsani era de proasta calitate. Atunci s-a pus problema alimentarii orasului Focsani cu apa de la Babele (zona in care astazi are conacul mama d-lui presedinte Marian Oprisan).
b. A cumparat terenul pe care astazi se afla Colegiul National Unirea.
c. A negociat cu proprietarul terenului din jurul bisericii din Piata Unirii, pe care l-a convins sa doneze o suprafata de 7.200 mp pentru marirea Gradinii Publice si a Pietii Unirii, atunci Piata Libertatii.
In prezent, in respectiva zona, dl. primar Decebal Bacinschi a amplasat celebrele TIRIBOMBE, hulite de toti focsanenii.
d. A realizat primul iluminat public in orasului Focsani cu lampi cu petrol.
e. In data de 23 ianuarie 1990, in calitate de PRIMAR al orasului Focsani, a DESCHIS PORTILE Liceului Unirea, porti pe care au intrat si vor mai intra, au iesit si vor mai iesi majoritatea PERSONALITATILOR pe care Tara Vrancei le-a DAT si le va mai DA.
Avand in vedere scrisoarea mea deschisa pe care, in data de 18.08.1990, prin intermediul ziarului Romania libera, am adresat-o primului ministru Petre Roman si, ca urmare a "democratiei originale" instaurate de guvernarile SECURISTE POSTDECEMBRISTE, 23 de ani am fost umilit profesional, trebuie sa recunosc ca am fost placut impresionat de "Srisoarea deschisa adresata de pe PROFESORUL D. F. Caian in anul 1896 "liberalului" Saveanu.
Necunoscand textul scrisorii, ma rezum sa citez punctul de vedere a d-lui prof. Costica Neagu in legatura cu aceasta scrisoare deschisa :
"Daca "scrisoarea" n-ar purta numele "adrisantului" si numele epistolarului, ai crede ca te afli in fata unei scrisori imaginare, a unei scrisori literare, in fata unei proze de-a lui Caragiale sau a unui pamflet arghezian.  Astazi, la peste un veac de la scrierea acestei misive, tiparita si aruncata in spatiul public, ni se pare ca releva doua personaje tipice de o mare forta. Pe de o parte , profesorul Caian, o personalitate al carei trecut este incarcat de legenda, un om care a ajuns in Focsani tocmai prin curajul si patriotismul sau, iar pe de alta parte tipul politicianului veros, un adevarat "Dinu Paturiaca", cel care, prin cele mai abjecte malversatiuni, ajunge "satrapul' Judetului Putna...
Avem in fata un manual al "alegatorului', al modului in care trebuie sa evoluam sau sa ne ferim de "domnul Trancanescu", asa cum il numea pe omul politic Simion Mehedinti. "Te-am primit in mijlocul nostru cu o oarecare sfiala (jena n.e.) pentru ca multe fapte reprobabile care se puneau in socoteala dumitale(.....) Toata lumea stie ca de la 1880-1888 nu ai avut nici un fel de alta profesiune decat aceea de politician, cu toate acestea din sarac ce erai, deodata te-ai facut bogat". Dupa ce urca pe scara puterii, nu are nici o problema sa-i injunghe pe la spate pe cei care l-au ajutat, atunci cand n-au mai facut cum le-a cerut el. Daca vreun alegator mai independent indrazneste sa se ridice, atunci urmeaza "contraventii, delicte, crime chiar, totul era nascocit si inventat prin martori inchipuiti. (....)  Gheorghe Pacurariul, un venerabil cetatean din Targul Adjud, s-a vazut adus in fata justitiei, pentru inchipuita deflorare a unei copile, a murit cu rusinea familiei si a cercului modest in care traia"".
Tot arsenalul modern este folosit de catre "satrapul" judetului: licitatii false (cheltuieli dupa placul autoritatilor centrale ( judetene n.e.), fonduri luate de la comune si date subprefectilor, ca sa construiasca poduri si sosele unde prefectul gasea de cuviinta, fara votul consiliului permanent".
Scrisoarea da la iveala masuri abuzive : "ai chemat intr-o seara majoritatea consiliului la d-ta acasa si i-ai pus sa semneze o propunere prin care se cerea stergerea din buget a postului de inginer-sef al judetului", tocmai cand trebuia sa se faca o investitie de 800.000 lei.
Atunci cand este in pericol de a fi condamnat, aranjeaza sa i se mute procesul in judetul Tecuci, doar omul lui primind 15 zile de inchisoare. "Pana si slugile d-atale din curte, se plateau din fondurile Primariei".
Pentru mentinerea in postul de prefect, nu ezita, atunci cand pierde alegerile, sa intervina la conservatori pentru a ramane in post, tradandu-si astfel si colegii de partid.
Finalul scrisorii ar trebui sa fie de invatatura pentru orice politician sau manager bolnav de putere, care trebuie sa inteleaga ca "publicul nostru, asa de ignorant si de credul cum il socotesti dumneta, in curand se va destepta si va pune capat unui pasalac demoralizator si corupator," ceea ce s-a si intamplat".
Cunoscand foarte bine viata politica mioritica de Vrancea din perioada postdecembrista, pot sa fac o comparatie intre "satrapul" jud. Putna, N. Saveanu, si "liberalii" mioritici de Vrancea, condusi in prezent de "ministrul" Nini Sapunaru.
Deoarece eu cred ca modelul "liberal" postdecembrist de Tara Vrancei este cel al "satrapului" jud. Putna, N. Saveanu, imi permit sa amintesc in acest sens :
a. Primul lider "liberal" mioritic de Vrancea a fost un anume ing. zootehnist Maricel Soare, a carui activitate politico-economica s-a rezumat in a pradui intreprinderea Suintest Focsani.Gratie unui alt lider liberal de aceeasi teapa, respectiv Stoica Valeriu, a ajuns in prezent avocat, fara a fi raspuns vredata de JAFUL facut la Suintest Focsani.
b. Despre actualul lider al PNL Focsani, Nini Sapunaru, care s-a remarcat numai prin mitinguri ANTI-Oprisan si apoi milogeala la bani publici pentru firma sa de proiectare drumuri, eu nu stiu sa se mai fi remarcat cu ceva, iar daca avem in vedere averea agonisita de cand face politica, se incadreaza perfect in modelul "satrapului" liberal N. Saveanu.
c. Dorinta de marire a liberalului mioritic de Vrancea Nini Sapunaru din ultimul timp, asa cum am anticipat, a scos la iveala si alte cardasii penale cu firme de consultanta privind recuperari de TVA, unde baza o constituia celebrul "finantist" liberal Rusanu Radu.
d. Pe plan local, dispretul "omului politic" Nini Sapunaru fata de focsaneni s-a vazut prin faptul ca a numit politic la conducerea ENET o echipa de specialisti in agricultura.
Profitand de sedinta CL Focsani din data de 29.08.2013, l-am atentionat pe directorul liberal Manole Merchea ca eu m-am cam saturat de facut dusuri reci. 
Din pacate, ing. Manole Merchea, specialist in mecanica agricola, confunda ENET-ul cu abilitatile Domniei Sale
postdecembriste prin care, ajungand membru al CAP Focsani, s-a pricopsit cu o halca din terennul CAP Focsani, apoi, profitand ca i-a luat foc casa parinteasca de la Soveja, s-a pricopsit, drept despagubire, cu materiale de constructii, incat si-a construit o ditamai vila.
De cand este director politic al ENET Focsani, toate declaratiile d-lui Manole Merchea publicate de presa locala se inacadreaza, in opinia mea, la capitolul "copii spun lucruri trasnite".
Eu il atentionez pe aceasta cale pe directorul liberal mioritic de Vrancea Manole Merchea si intreg CA, in frunte cu agamanul Romeo Seciu, ca, dupa 23 de ani de "jucat pocher" mizand pe ani din viata, eu sunt hotarat sa le demonstrez ca la Focsani nu s-a rasturnat caruta cu prosti, asa cum sunt convinse Domniile Lor.
In acest sens, le recomand acestor politruci de la conducerea ENET sa-mi citeasca srisoarea deschisa pe care, in data de 18.08.1990, prin intermediul ziarului Romania libera, am adresat-o primului ministru Petre Roman.
Ce se mai poate remarca in scrisoarea deschisa adresata de prof. Dimitrie F. Caian "satrapului" jud. Putna, respectiv "liberalului" N. Saveanu?
a. Se vorbeste despre "inchipuita deflorare a unei copile" de catre Gheorghe Pacurariul, un venerabil cetatean din Targul Adjud.Desi, in acest sens, am experienta proprie legata de inscenarea facuta de catre "baietii destepti din energie" de la IRE Focsani privind atentatul meu la linistea caminului unei portarite de la IRE Focsani, totusi provocarea de care a avut parte Andrei Placinta, probabil pentru a se lovi in mama sa, d-na senator Sorina Placinta, urmare careia eu am scris trilogia de Tara Vrancei (Tara de meseriasi, Fofeaza si Nume de cod "rupere de utere"), mi se pare ca este capitolul la care a evouat cel mai mult "politica miortica de Vrancea" in ultimul secol.
b.
Prof. Dimitrie Caian afirma in scrisoarea lui deschisa catre "liberalul" N. Saveanu urmatoarele : "publicul nostru, asa de ignorant si de credul cum il socotesti dumneta, in curand se va destepta si va pune capat unui pasalac demoralizator si corupator".
La acest capitol, nu s-a intamplat nimic bun in ultimul secol, de aceea eu mi-am lansat maxima mioritica "Asa cum capra desteapta ciobanul, asa si foamea ii va destepta pe focsaneni".
c. Avand in vedere afirmatia:  "Atunci cand este in pericol de a fi condamnat, aranjeaza sa i se mute procesul in judetul Tecuci, doar omul lui primind 15 zile de inchisoare", gandul ma duce la procesele pe care le au in prezent anumiti lideri politici mioritici de Vrancea.
In ceea ce ma priveste, asa cum am mai afirmat, sunt mai mult decat multumit pentru STRIPTISUL pe care l-a facut in fata mea SLUGA Sistemului din Provincia Europeana Vrancea, respectiv Justitia.
Ce m-a facut sa afirm, la inceputul acestu eseu, " Prin activitatea politica si culturala  desfasurata, prof. Dimitrie F. Caian a constituit un exemplu pentru multe generatii, pe cand activitatea politica desfasurata de prof. Dan Popoiu, reprezinta o rusine si o pata pe obrazul statutului de profesor mioritic de Vrancea"?
Daca despre activitatea profesorului si omului politic Dimitrie F. Caian, in cele aratate mai sus, mi-am justificat ADMIRATIA, in cele ce urmeaza am sa-mi justific parerea exprimata fata de "omul politic" Dan Emil Popoiu.
Fiind "leaturi", pe dl. prof. Dan Popoiu l-am cunoscut din liceu, cand, reprezentandu-mi Liceul de mocani de Vidra, veneam la Focsani la olimpiadele de matematica unde, de regula, la faza judeteana nu faceam "mare branza". 
Totusi, in clasa X-a am zis ca "l-am apucat pe Dumnezeu de un picior" cand am facut 17 puncte din 20, dar, ulterior, am constatat ca erau multi cu un punctaj mai mare decat cel obtinut de mine, printre care Dan Popoiu, Varujan Vosganian, Eugen Ciorici si altii.
Anii au trecut dar, revenind in Focsani, mi-am facut diversi amici din "gasca" de elevi foarte buni la matematica, unde excelau Dan Popoiu, ca fiu de profesor de matematica, Varujan Vosganian si altii.
La inceputul anilor "90, Varujan Vosganian, sponsorizat de Sorin Vantu, face un partid la care, in Focsani, adera o mare parte dintre  colegii de liceu ai lui Varujan Vosganian. Liderul local al acestui partid era prof. Cornel Noana.
Eu, pana atunci, din respect pentru MARTIRII POPORULUI ROMAN care infundasera puscariile comuniste, mai "cochetasem" cu PNT-cd-ul pentru o foarte scurta perioada de timp.
Deoarece ii cerusem demisia liderului local PNT-cd, Manaila, in conditiile in care barfa care spunea ca Domnia Sa fusese dat afara din magistratura pentru luare de mita este adevarata, am intrat in conflict cu diferiti politruci PNT-cd, drept pentru care mi-am dat demisia din partid.
Fiind "fript cu ciorba", urmaream cu atentie politica facuta de colegii d-lui Varujan Vosganian, dar, la un moment dat, marele "om politic" armean, Gabrie Derbederian, intra in conflict cu prof. Cornel Noana, ocazie cu care prof. Cornel Noana isi da demisia din partid.
Cand am vazut ca Varujan Vosganian incurajeaza "politica" lui Gabriel Derbederian, m-am lamurit in legatura cu potentialul politic al d-lui Varujan Vosganian, care, ulterior, a fuzionat cu partidul, prin absortie cu PNL-ul.
Faptul ca Varujan Vosganian, in calitatea sa de unul dintre cei mai vechi parlamentari postdecembristi ai Romaniei, a aflat NUMAI cand a ajuns minstru ca Romania nu mai are industrie, mi-a furnizat concluzia ca posibilitatile in domeniul economic pe care le are nu le depasesc pe ale specialistei in TUPEU economic, respectiv PDL-ista Andreea (Paul) Voss.
De altfel, cand eram in conflict cu baietii destepti din energie", prin intermediul d-lui D-tru Cocea i-am cerut ajutorul d-lui Vosganian si am constatat ca discut cu un "gard". 
Este adevarat ca nici actualul ministru al energiei, PSD-istul Nita, despre care presa a scris ca pana in anul 1990 era ospatar la un restaurant de lux in Brasov, nu pare sa stie cu ce se manaca problemele din energie, dar nici filozoful economic Varujan Vosganian nu este departe de el.
Aceasta, apropo de supararea "liberalului" ministru Varujan Vosganian ca i-a fost luat de catre PSD departamentul energiei de la Ministerul Industriilor.

Din anumite informatii, am aflat ca, in anul 2000, prof. Dan Popoiu a fost "curtat" de PSD pentru a candida din partea acestui partid la postul de primar al mun. Focsani.
Cum in sondajele facute dl. Decebal Bacinschi a iesit  mai bine,  prof. Dan Popoiu s-a recunoscut invins si, dand dovada de fair play, a facut si un clip publicitar prin care recomanda simpatizantilor lui sa-l voteze pe dl. Decebal Bacinschi.
Desi i s-a oferit un loc pe lista de consilieri PSD, prof Dan Popoiu a candidat ca independent pentru un post de consilier in CL Focsani, unde a obtinut ceva peste 300 de voturi.
Si eu am candiat ca independent in anul 2008 pentru un post de consilier in CL Focsani, dar fara a face jocul la nimeni si nici mergand pe lozinci de genul "Jos Bacinschi" sau "Jos Oprisan", desi aveam suficiente motive sa fac, ci am vrut sa-i conving pe focsaneni ca este in interesul lor sa ma voteze, deoarece, din pozitia de consilier al CL Focsani, puteam sustine mai bine problemele legate de activitatea CUP si ENET.
Faptul ca circa 30% dintre focsanenii pe care am incercat sa-i conving sa ma voteze mi-au pus intrebarea "decat sa-mi dati o hartie, nu mai bine imi dati un kg de faina sau zahar?", spune multe si explica intr-un fel de ce in Tara Vrancei, in ultimii 23 de ani de "democratie originala", a disparut economia iar salariul mediu este cu 30% mai mic decat la nivelul tarii.
Calculul hartiei a artat ca, daca eu nu as fi candidat ca independent, PSD-ul ar fi avut 11 consilieri si nu 10.
Daca atat dl. Marian Oprisan cat si dl. Decebal Bacinschi au apreciat fair play-ul meu, politrucului Matisan Bogdan i-a fost IMPOSIBIL sa-l inteleaga, suportand consecintele de rigoare.
Intrand in conflict cu Sistemul din Provincia Europeana Vrancea deoarece am considerat NENEGOCIABILA ingineria finaciara de la CUP Focsani prin care, incepand cu anul 2000, s-a calculat gresit pretul mc de apa, la unul dintre procesele avute cu Primaria Focsani, prin care am solicitat sa mi se puna la dispozitie structura mc de apa vandut de CUP Focsani, am inceput sa strang semnaturi in acest sens de la focsaneni.
Pentru aceasta, am apelat si la prof. Cornel Noana, care  atunci era director adjunct al Liceului Unirea si care mi-a spus: "Nu pot sa-ti strang semnaturi de la colegi, dar eu semnez", lucru pe care l-a si facut.
Dupa ce prof. Cornel Noana a semnat ca, in calitatea lui de cetatean al mun. Focsani, vrea sa afle structura pretului de cost al mc de apa vandut de CUP Focsani, in biroul lui a intrat si prof. Dan Popoiu, care era inspector general sau adjunct la ISJ Vrancea.
Profitand de aceasta, i-am solicitat si prof. Dan Popoiu  sa semneze ca vrea sa afle structura pretului de cost al mc de apa vandut de CUP Focsani, ocazie cu care, cu un ton de sef, acesta a spus:
"Iti recomand, Cornel, ca, avand o functie, nu trebuie sa semnezi ca vrei sa afli structura pretului de cost al mc de apa vandut de CUP Focsani".
In perioada 2008-2012, prof. Dan Popoiu, fiind consilier local al mun. Focsani din partea PDL si fiind singura persoana cu care se putea discuta dintre cei 7(sapte) consilieri PDL deoarece, de multe luni, era un circ in legatura cu numirea agamanului de la ENET, i-am propus prof. Dan Popoiu ca, daca la urmatoare sedinta a CL Focsani incepe din nou codeala cu numirea agamanului la ENET, sa ma propuna el pe mine, ca indepenent.
Prof. Dan Popoiu a fost de acord cu ceea ce i-am propus eu, dar la urmatoarea sedinta a CL Focsani, cand a inceput din nou acelasi circ cu agamanul de la ENET, prof. Dan Popoiu nu a facut propunerea asa cum convenisem.
Atunci cand ne-am intalnit si l-am intrebat de ce nu a respectat intelegerea, m-a intrebat pe un ton arogant de profesor bun de matematica care stie bine cu cine este egal u la v derivat : "Dar cine se pricepe la problema ENET ?"
Anumite "guri rele" spun ca prof. Dan Popoiu ar fi fost influentat sa nu-si respecte cuvantul dat fata de mine de dl. primar Decebal Bacinschi, care i-ar fi spus ca "s-ar face de ras daca m-ar propune pe mine agaman la ENET".
Cine s-a facut de ras pentru refuzul de a colabora cu mine in interesul focsanenilor in problema ENET, cred ca se va vedea in curand.
Pentru nerespectarea cuvantului dat, i-am platit cu varf si indesat prof. Dan Popoiu.
In anul 2009 am participat si eu, ca reprezentant a unui partid, la sectia de votare de tranzit - Autogara, la alegerile pentru presedintele Romaniei.
Dupa ce, in primul tur de scrutin, am indurat un frig groaznic la Autogara Focsani (vechea autogara) deoarece aceasta nu era incalzita, am fost si exasperat de turisti electorali.
In aceste conditii, eu i-am informat pe cei care m-au trimis la sectia de votare, dar si pe reprezentantii partidelor ai caror candidati urmau sa se infrunte in turul doi, ca eu imi anulez votul, deoarece nu-l pot vota nici pe Geoana si nici pe Basescu, dar, daca mai prind un turist electoral, "l-am ras."
Daca PSD-ul a luat in serios cuvantul meu, PDL-ul a crezut ca eu "latru", nu vorbesc si asa s-a ajuns ca singurul turist electoral din turul doi al alegerilor pentru presedintele Romniei din jud. Vrancea sa fie  prins de mine.
Deranjat de aceasta, prof. Dan Popoiu m-a intrebat "Ce ai avut, mai, cu omul nostru ?", la care eu i-am raspuns: "Daca acela este omul vostru, omul meu care este ?", intrebare la care nu am mai primit raspuns.
Nu lipsit de inportanta este faptul ca, intre turul unul si turul doi al alegerilor pentru presedintele Romaniei din anul 2009, omul politic Dan Popoiu participa alaturi de omul politic Mugurel Malureanu la actiunea "Jos Comunismul" din Piata Teatrului Mr. Gh. Pastia .
Daca "omul politic" Mugurel Malureanu era INDREPTATIT sa strige "Jos comunismul", deoarece, prin spatiile comerciale mostenite de la "comunisti", multe generatii de ale lui pot trai ca niste "nababi" numai din "chirii", eu nu am inteles ce l-a determinat pe "omul politic" Dan Popoiu sa participe la acest circ pentru prostit prostii ?

Pentru faptul ca mi-am permis sa-i deranjez cu o petitie in care am ridicat probleme de interes public pe parlamentarii PDL Sorina Placinta si Razvan Mustea in data de 11.12.2010, PDL Vrancea a decis politic ca trebuie sa fiu internat fortat la Psihiatrie. Atunci, practic, "s-a rupt filmul" intre mine si politrucii mioritici de Vrancea de la PDL si nu numai.

Eu i-am spus clar d-lui Razvan Mustea, pe care acum dl. Neata Costica il vrea europarlamentar, ca este NENEGOCIABILA excluderea din PDL a celui care, in data de 11.12.2010, a dispus internarea mea fortata la Psihiatrie, dar Traian Basescu si PDL Vrancea au facut "scut" in jurul acestui individ, aratand prin aceasta ceea ce inseamna Pol Pot de Romania si slugile lui.
In legatura cu acest incident, eu sunt in proces cu Statul Roman la CEDO si, asa cum am mai spus, DUSURILE reci pe care le fac de peste doua luni ma vor determina sa le arat politrucilor mioritici de Vrancea, indiferent de culoarea lor politica, ca la Focsani nu s-a RASTURNAT CARUTA CU PROSTI, asa cum sunt convinsi acestia.

Revenind la titlul eseului meu, "De la prof. Dimitrie F. Caian la prof. Dan Popoiu", ce credeti Dvs. ca s-a petrecut timp de un secol in Tara Vrancei, unde instaurarea comunismului a umplut pamantul cu oase de MARTIRI, pentru ca azi sa avem o asa mare INVOLUTIE in ceea ce priveste DEMITATEA SI ONOAREA de a fi profesor, manifestata prin comportamentul prof. Dimitrie Caian si prin comportamentul prof. Dan Popoiu, asa cum am aratat mai sus ?

Nota : In opinia mea, prof. Dan Popoiu este in prezent un etalon pentru invatamantul vrancean in ceea ce priveste munca pe care o face la catedra, iar rezulatele obtinute de elevii lui la olimpiadele scolare sunt un exemplu edificator in acest sens.
In plus, nimeni nu cred ca-l  poate suspecta pe prof. Dan Popoiu ca ar accepta mita.

 30.08.2013                                                                                               Ulise Grosu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu